Nikon D800 – Slutarljud

Jag fortsätter idag på nördtemat med inspelningar av slutarljuden på D800 och D700. Jag tycker själv inte att D800 är märkbart tystare men tittar man på ljudfilerna från inspelningen så ser det så ut. Man hör dock att den låter annorlunda, ett mer ihåligt ljud.

 

Slutarljud NikonD800 vs D700

Slutarljud NikonD800 vs D700. Först två långsamma klick med D800 och några snabba. Därefter två långsamma med D700 och några snabba.

Här en inspelning av D800 igen. Först i vanligt läge och sen i ”Quiet”.

Slutarljud Nikon D800 Quiet

Slutarljud Nikon D800 Quiet-läge. Först en exponering i vanligt läge och därefter 4 st i "Quiet-läge"

Inspelningarna gjorde jag i min klädkammare med kamerorna inställda på 1/400s. Jag försökte så gott jag kunde hålla dem på samma avstånd från mikrofonen när jag spelade in.

Jag hade såklart hoppats att D800 skulle vara mycket tystare än D700 vars främsta kvalitéer knappast är dess tysta sköna slutarljud men så blev det inte. Quiet-läget är också i det närmsta värdelöst, det bara drar ut på eländet.