Villa Odinslund Bröllop Göteborg

För några veckor sedan var jag bröllopsfotograf vid Villa Odinslund i Örgryte, Göteborg då Kajsa och Joakim gifte sig. (Jag har skrivit om dem tidigare här: Bröllopsfika och här: Kajsa och Joakim) Väderprognosen hade visat på regn över Örgryte och även om man som bröllopsfotograf i Göteborg kan förvänta sig en och annan regnskur så hoppas man ändå såklart på fint väder. Efter att vi tagit porträtt vid lunchtid i mulet väder sprack det upp och man flyttade snabbt vigseln utomhus. Villa Odinslund ligger i en fin park i Örgryte i Göteborg och vigseln hölls vid trappan ned från altanen på byggnaden i strålande solsken!
När man talar med folk som ska gifta sig tycker de flesta att just vigseln är det viktigaste och det är så klart det det hela handlar om men som bröllopsfotograf är det oftast den svåraste delen av dagen att täcka in på ett bra sätt. Man är oftast begränsad till vissa platser och kan inte fritt välja vinklar eller gå för nära. Vid detta bröllop fanns det dock fler möjligheter än vanligt vid vigseln i och med att det var utomhus. När man som jag fotar bröllopsbilder i ”fotojournalistisk reportagestil” eller vad man ska kalla det så är man med och fotar hela dagen. Med mina bröllopsbilder vill jag inte bara göra en samling porträtt utan visa allt som hände under bröllopsdagen. Därför är det viktigt att få med alla detaljer runtomkring så jag kan berätta hela historien. En viktig del i mitt sätt att jobba som bröllopsfotograf är att välja ut rätt bilder för att t ex visa VAR vi är, HUR det kändes och VAD som hände under olika delar av dagen. Ibland får man många bröllopsbilder som man är jättenöjd med men som kanske inte tillför storyn så mycket eller att de kanske liknar varandra för mycket och då kommer de inte med i t ex ett album där man vill berätta om bröllopsdagen. Likadant kanske man inte får toppenbilder på t ex en översiktsvy men ibland får man ta med dem ändå just för att de visar VAR man är.
Det var ett fantastiskt bröllop! Villa Odinslund är en ritkigt pampig byggnad och lämpar sig väldigt bra för bröllop (letar du bröllopslokal i Göteborg kan jag rekommendera Villa Odinslund), vädret blev fenomenalt bra, gästerna var glada och bröllopsparet strålande lyckliga, då är det lätt att göra sitt jobb som bröllopsfotograf;-)

Villa Odinslund Bröllop - bröllopsfotograf Villa Odinslund förberedelserVilla Odinslund Bröllop - bröllopsfotograf Villa Odinslund förberedelser 2Villa Odinslund Bröllopsbilder Kajsa och JoakimVilla Odinslund Bröllopsbilder mingelBröllopsfotograf Göteborg - Villa Odinslund Bröllopsbilder VigselBröllopsfotograf Göteborg - Villa Odinslund Bröllopsbilder GratulationerVilla Odinslund Bröllopsfotograf Göteborg - MiddagBröllopsfotograf Örgryte - KvällBröllopsfotograf Örgryte - KvällBröllopsfotograf Örgryte - Party